Boudewijn Tarenskeen

muziek

Boudewijn Tarenskeen schrijft voor verschillende ensemble- en orkestbezettingen, componeert kamermuziek, liederen en filmmuziek. Hij verdiept zich graag in volgens hem ‘comateuze’ genres als de opera, het oratorium, het monodrama en, met Winterreise, het recital.

Wilhem Müller

tekst

Johann Ludwig Wilhelm Müller (1794–1827), was een Duitse, romantische dichter. Zijn populaire en politieke liederen trokken grote componisten aan en beïnvloedden onder andere Heinrich Heine. Schuberts liederencycli ‘Die schöne Müllerin’ en ‘Winterreise’ zijn gebaseerd op zijn werk.

Wende

zang

Singer-songwriter Wende (Snijders) ontving een Gouden Harp voor haar lef en drang naar vernieuwing en voor het brengen van theater naar het popcircuit. Wende zong in 2012 Tarenskeens versie van Schönbergs monodrama Erwartung, uitgevoerd met het Nederlands Kamerorkest.

Gerard Bouwhuis

piano

Pianist Gerard Bouwhuis is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. Veel Nederlandse componisten hebben nieuw werk voor hem geschreven. Bouwhuis is docent hedendaagse muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Gerardjan Rijnders

regie

Gerardjan Rijnders is regisseur, acteur en auteur. Hij was artistiek leider van het Zuidelijk Toneel Globe en van Toneelgroep Amsterdam. Rijnders en Tarenskeen werken sinds de jaren ’80 met regelmaat samen. In februari 2014 ging hun trilogie Oresteia in première, een productie van het Noord Nederlands Toneel.

Janine Brogt

dramaturgie

Janine Brogt is dramaturg, vertaler en schrijver van muziektheater- en operalibretti. Zij schreef o.a. Persians voor Boudewijn Tarenskeen. Raaff en Waiting for Miss Monroe, van componist Robin de Raaff, gingen beide in wereldpremière bij de Nationale Opera.

Onze andere teamleden

Dante Boon – pianist, repetitor
Jantje Geldof – lichtontwerp
Aline de Jong – fondsenwerving, verkoop, uitvoerend producent
Green Room Creatives (Marc van der Heijde) – creative direction & design, pr & marketing